×
TR
Haberler
Fupa Lift Kadın İstihdamına Öncelik Veriyor

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankasının, Dünya Bankası Yönetiminde uyguladığı “Kayıtlı İstihdam yaratma projesine” firmamız da katılmıştır.

Projenin protokol imzaları, 06.03.2024 tarihinde, Finans ve Muhasebe Direktörümüz Sayın Mehmet TULUK ile Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası adına Kalkınma İşbirliği ve Toptan Bankacılık Daire Başkanı Sayın Ayşegül ÇERÇİ tarafından atılmıştır.

Proje kapsamındaki kadın istihdamını önceliklendirme ile, son yıllarda yeterli iş gücüne erişemeyen sanayi sektörünün yaşadığı krizi aşmasında etkili olacaktır.

Özellikle iş hayatının içinde olmayı düşünmemiş “ev kadınlarına” yönelik mesleki eğitimlerin düzenlenmesi ile sanayide yaşanan iş gücü eksikliğinin aşılabilmesi ve istihdam edilen kadınların aile bütçelerinin de güçlenmesi sağlanmış olacaktır.

Gerçek bir ekonomik ve sosyal gelişme, nüfusumuzun %50 sini oluşturan kadınların iş gücüne katılımını sağlamak ile mümkündür. Bu durum kadının hem aile içerisindeki hem de toplumdaki sosyo-ekonomik konumunu güçlendirmektedir.

Kadınların istihdama katılımları ve aktif rol oynamaları hem sürdürülebilir kalkınma hem kadının konumu açısından büyük önem taşımaktadır. Kadınların sosyal ve ekonomik gelişmelerden yararlanabilmeleri işgücü piyasalarına katılımları ile yakından ilgilidir. Bu doğrultuda, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankasının, Dünya Bankası Yönetiminde uyguladığı Kayıtlı İstihdam yaratma projesi çerçevesinde “kadın istihdamını” önemsiyor ve destekliyoruz.

Fupa Lift olarak kadınların firmamızdaki işgücündeki varlığı bizim için büyük önem arz ediyor. Metal sanayi sektöründe ve erkek egemen bir iş kolunda faaliyet gösteriyor olmamıza rağmen bunu bu seneden başlayarak yıkmak firmamızın insan kaynağı açısından temel hedeflerinden biridir. Gerek ofis kadromuzda gerek üretim kadromuzda kadın personel istihdamınız artacak ve kadınların iş gücüne katılımı desteklenecektir.

 

Diğer Haberler