×
TR
Haberler
Fupa - Fermator En81-20/50 Semineri / Konya - Ah&met Asansör

Dünya’da binek araçlardan sonra en fazla insan taşımada kullanılan araç asansörlerdir. Söz konusu insan olduğunda da güvenlik en ön planda tutulmalıdır. Unutulmamalıdır ki inşaat projelerinde genel iskan belgesi dışında asansörler onay alınması gereken ikinci husustur, dolayısıyla asansörler teknik gereksinim, kalite ve standartlara uygunluk konusunda büyük önem arz etmektedir. Türkiye Avrupa birliği uyum mevzuatları çerçevesinde bu gereksinimleri bir standarda oturtmak adına 2004-2005 senesinden itibaren EN81 normları ülkemizde de uygulanmaktadır ve geçmişten günümüze çeşitli revizeler ve formlar alarak gelmiştir. Bu revizelerin en son hali de EN81-20/50 standartları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu hususta Fupa Lift, Fermator ve Ah-Met Asansör işbirliği ile 03 Ağustos 2017 tarihlerinde Konya'da EN81-20/50 ve Fermator'un  bu standart kapsamında oluşan değişikliklikler için otomatik kapılar modelleri üzerinde geliştirdiği çözümlere yönelik bir seminer gerçekleştirildi.

Konya ve civar ilçelerden yoğun ilgi ve katılımın olduğu seminer, Fupa Lift Yönetim Kurulu başkanı Rıza Latif'in açılış konuşmasının ardından Fupa Lift Üretim & Ar-Ge Müdürü Metin Ağaya'nın EN81-20/50 hakkındaki teknik sunumu ile devam etti. Akabinde Fermator Ortadoğu ve Türkiye Müdürü Murat Camgöz 1977'den bu yanadır sektörde bulunan ve o günden günümüze  imalat ve ticari aktiviteleri yanlızca asansör kapıları üzerine olan, bizim de Asansör İstanbul 2017 fuarında birlikteliğimizin 15inci senesini kutladığımız, halihazırda da ana distributörlüğüne devam etmekte olduğumuz bu değerli ve önemli kuruluş hakkında ticari bilgilendirme ve ürün gamı tanıtım sunumu gerçekleştirdi. Ardından seminerimiz Fermator Satış Sonrası Destek Sorumlusu Yalçın Araz'ın gerçekleştirdiği teknik eğitimlerle ve EN81-20/50'nin Fermator kapılar üzerindeki değişiklikleri içeren sunumu ile son buldu. Seminer içerisinde aynı zamanda Ah-Met Asansör yönetim kurulu üyesi Ahmet Bey'in konuşması ile birlikte asansör sektörüne büyük katkıları olmuş olan büyüklerimize ve ustalarımıza yönelik bir plaket ve anma töreni düzenlendi. Tören, deneyimli ustalarımızın konuşmalarıyla taçlandırılmış oldu.

Seminer süresince katılımcılar hem Fermator firmasını ve ürünlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu, hem de EN81-20/50 değişiklikleri hakkında daha detaylı bilgi edindi, düşünce ve endişelerini paylaştı.

Bu seminer süresince bizleri Konya'da yer alan Fermator lisansı ve üretim standartları çerçevesinde modern üretim tesislerinde kapı kasa ve panelleri üreten, bizleri bu seminer süresince ağırlayan, destekleyen ve organizasyonları yapan Ah-Met Asansör'e ve Ah-Met Asansör Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Bey ve Mehmet Bey'e ve ekibine firmamız olarak teşekkür eder, ticari birlikteliğimizin uzun yıllar devam etmesini temenni ederiz.

Diğer Haberler