×
TR
Haberler
Fupa Asansör'ün 9-13 Eylül 2014 Tarihleri Arasında Müşterileri için Düzenlediği İtalya Turu

Fupa Asansör, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet vermekte olan seçkin asansör firmalarının yetkililerinden oluşan 38 kişilik bir grup ile firma mümessillikleri ve distribütörlüğü bulunduğu İtalya’ya 5 günlük bir gezi düzenledi

Fupa Asansör 9-13 Eylül tarihleri arasında Yönetim kurulundan Rıza Latif, Şehrazat Latif, Can Latif, Rüya Latif ve İdil Latif eşliğinde, Türkiye’nin dört bir yanında hizmet vermekte olan seçkin asansör firmalarının yetkililerinden oluşan 38 kişilik bir grup ile firma mümessillikleri ve distribütörlüğü bulunduğu İtalya’ya 5 günlük bir gezi düzenledi.

Misafirler bu gezi ile İtalya’daki üretim tesisleri bulunan ALBERTO SASSI, MONTEFERRO ve FERMATOR firmalarının senelerce kullandığı ürünlerini yakından inceleme, yapım teknolojilerini keşfetme şansı buldu. Bunun yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinde (Ankara, Adana, Antalya, İzmir, İstanbul, Gebze, Elazığ, Malatya, Gaziantep, Kayseri, Konya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon) hizmet vermekte olan asansör firmalarının ortak bir platformda buluşmasına da olanak sağlandı. Asansör alanında yapılan ziyaretlerin dışında İtalyan kültürünü yakından tanıma fırsatı sunan turistik bir gezi de oldu.

Gezinin ilk günü misafirlerini Milano Havaalanı’nda karşılayan MONTEFERRO firma yetkililerinin refakatinde Monvalle yakınlarında bulunan fabrika ziyaret edildi. Gruplar halinde yapılan fabrika gezisinde, tamamen Fermator bünyesinde oluşturulmuş olan üretim teknolojisini, üretim hattını, kalite kontrol mekanizmalarını inceleyerek ürünlere dair detaylı bilgiler de öğrenildi. Ayrıca firma ürünlerinin ve tarihçesinin anlatıldığı sunum izlendi.

Monteferro fabrika turundan sonra İtalya’nın ikinci büyük gölü olan Lago di Maggiore’nin güney kıyısında yer alan Rocco di Angero Kalesi’ni ziyaret eden grup,  bu kale de yer alan oyuncak bebek müzesi de görme fırsatı buldu. 1449 yılından bugüne Borromeo ailesine ait olan Rocco di Angero Kalesi içinde Borromeo ailesine ait eşyalar da bulunuyor.

Gezinin ikinci gününde FERMATOR’un Milano yakınlarında yer alan Technidoors SPA fabrikası da ziyaret edildi. 2006 yılından itibaren faaliyette olan İtalya’daki bu üretim tesisinin pazar alanının İtalya ve İtalya çevresi olduğu vurgulandı.

Gezinin son gününde ALBERTO SASSI’nin Bolonya’da bulunan fabrikası ziyaret edildi. Fabrika turu ve sunumlar esnasında SASSI ailesinin üçüncü nesil üyeleri ve firma yöneticileri misafirlere eşlik etti.

Gezinin son günü gruplar halinde önce fabrika turu yapıldı, ardından ofiste firma genel bilgilerini içeren sunum izlendi. Dünya çapında bir marka olan Alberto Sassi’nin üretim hattı detaylı bir şekilde gezildi. Yine üretim hattının başından sonuna kadar bulunan kalite kontrol mekanizmaları, test ve kontrol odaları, montaj, boyama, paketleme gibi bölümler incelendi. Sassi bünyesinde çalışan satış sorumluları ve Sassi ailesine mensup firma çalışanları bu gezi sırasında detaylı bilgilendirmede bulundular.

Bu ziyaretten sonra Bologna havalimanından İstanbul’a dönüş yapıldı. Fupa Asansör, benzer gezileri mümessiliği ve distribitörlüğü bulunduğu diğer ülkelere de ileriki tarihlerde yapmayı planlıyor. Bizlere bu gezide eşlik eden tüm değerli misafirlerimize ve değerli Alberto Sassi, Fermator ve Monteferro yetkililerine FUPA ASANSÖR ailesi olarak çek teşekkür ederiz.

Fupa Asansörün Türkiye’de temsil ettiği ve İtalya gezisine ev sahipliği yapan firmalar hakkında özet bilgiler şöyle;

ALBERTO SASSI S.P.A. firması 1946 yılında Alberto Sassi tarafından asansörler için makine ve motor üretmek amacı ile kurulmuştur. Günümüzde İtalya’da ve dünyanın birçok yerinde özenle seçilmiş distribütörleri sayesinde motorlarını piyasaya sunmaktadır. Alberto Sassi firması asansör sektöründe dünyada dişlili ve dişlisiz motorlarının tüm parçalarını kendi üreten nadir firmalardan biridir. Bu şekilde satış sonrası hizmet garantisini tüm müşterilerine sunmaktadır. SASSI HOLDİNG S.P.A.’e ait olan birimler şu şekildedir; Alberto Sassi S.P.A. (dişlili ve dişlisiz motor üretimi) , Sassi Lift Systems Ltd (asansör parçaları distrübitörü) , SMS (asansörler için elektronik parça üretimi) ve Alberto Sassi Spain ( dişli üretimi).

 (Monteferro, 1940’lı yıllarda Milano şehrinde kurulmuştur. Avrupa’da hızla büyüyen asansör sektöründe ray üretimi ile faaliyetini sürdürmektedir. 1970’li yıllarda İtalya Monvalle’de üretim tesisi kurmuşlardır. 1990lı yıllarda iki büyük ortaklıkla dünya çapında bir asansör firması haline gelmiştir. 1991’de Çin ve 1993’de Çek Cumhuriyeti’nde ortaklık kurarak uluslararası başarısını artırmıştır. 2000’de SSM/MRM firması ile imzaladıkları anlaşma sonucu Kanada ve Brezilya’da iki ray fabrikası daha kurmuşlardır. 2005’de ise Çin ve Pasifik’de hızla büyüyen asansör sektörüne cevap verebilmek için Çin’de iki yeni fabrika daha kurmuşlardır.

Fermator, Dünya çapında asansörler için otomatik kapı imalatı yapan bu firmanın genel müdürlüğü Reus/İspanya’da yer alıyor. İspanya ve İtalya haricinde Fransa, Polonya, Yunanistan, Hindistan, Çin ve Brezilya’da da üretim tesisleri bulunuyor. Günümüzde 90’dan fazla ülkeye hizmet veren Fermator Grup sadece otomatik kapı üretimde odaklanmış ve uzmanlaşmıştır. Fermator 1000’den fazla çalışanıyla ve 9 ana üretim tesisi ile tüm dünyaya hizmet vermektedir.

Diğer Haberler